

Gratis verzending en een gratis kurkentrekker bij eerste bestellingen van meer dan 69€ code WELKOM
- Australië
- Belgie
- Bulgarije
- Cyprus
- Denemarken
- Duitsland
- Estland
- Finland
- Frankrijk
- Griekenland
- Hong Kong
- Hongarije
- IJsland
- Italië
- Japan
- Korea
- Kroatië
- Letland
- Liechtenstein
- Litouwen
- Luxemburg
- Malta
- Nederland
- Noorwegen
- Oostenrijk
- Polen
- Portugal
- Roemenië
- Singapore
- Slovenië
- Slowakije
- Spanje
- Taiwan
- Tsjechië
- Verenigd Koninkrjk
- Verenigde Staten
- Zweden
- Zwitserland

-
Wijn WijnWijnType druif
-
Type druif
-
Chardonnay
-
Primitivo
-
Merlot
-
Riesling
-
Montepulciano
-
Muscat
-
Malbec
-
Albariño
-
Syrah
-
Verdejo
WijnUitwerking-
Uitwerking
-
Kosher
-
Veganistische
-
Natuurlijke
-
Biologische
Wijn -
-
Mousserende wijn Mousserende wijnProductiegebied
-
Productiegebied
- Champagne
- Cava
- Prosecco
- Lambrusco
- Moscato d'Asti
- Franciacorta
- Corpinnat
Mousserende wijnSuikerniveau-
Suikerniveau
- Champagne Brut
- Champagne Brut Nature
- Champagne Extra brut
- Cava Brut
- Cava Brut Nature
- Cava Extra Brut
Mousserende wijnMeer ontdekken-
Meer ontdekken
- Champagne in Magnum formaat
- Cava in Magnum formaat
- Top 10 Champagne
- Top 10 Cava
- Champagne en cava om als cadeau te geven
Mousserende wijnMousserende wijnProductiegebied-
Productiegebied
-
Champagne
-
Cava
-
Prosecco
-
Lambrusco
-
Moscato d'Asti
-
Franciacorta
-
Corpinnat
Mousserende wijnScores-
Scores
-
Beoordeeld door Parker
-
Beoordeeld door Decántalo
Mousserende wijnSuikerniveau-
Suikerniveau
-
Champagne Brut
-
Champagne Brut Nature
-
Champagne Extra brut
-
Cava Brut
-
Cava Brut Nature
-
Cava Extra Brut
Mousserende wijnMeer ontdekken-
Meer ontdekken
-
Champagne in Magnum formaat
-
Cava in Magnum formaat
-
Top 10 Champagne
-
Top 10 Cava
-
Champagne en cava om als cadeau te geven
Mousserende wijn -
-
Sterke drank
-
Geschenk
-
Selecties
-
Alcoholvrije
-
Accesoires
-
Outlet
-
Blog


Peternell Risque Blanco


2022








Orange wine Gerijpt in roestvrij staal Natuurlijk. 12 maanden in roestvrijstalen tank.
Jong |
|
Vat | |
Licht |
|
Lichaam | |
Minder aromatisch |
|
Zeer aromatisch |
Over Peternell Risque Blanco
In Burgenland, de meest oostelijke deelstaat van Oostenrijk, worden rijke en weelderige rode wijnen geproduceerd. Dit gebied in het noorden van het land is echter ook het land van andere zeer fijne en complexe wijnen, zoals Peternell Risque Blanco.
Peternell Risque Blanco is een oranje wijn die door Kollektiv Peternell wordt geproduceerd uit de versnijding van twee inheemse rassen: riesling en welschriesling. Met name de aanplant van deze laatste is tussen 1999 en 2020 licht gedaald. Maar Kollektiv Paternell - dat momenteel geen eigen wijngaard heeft - betrekt druiven van plaatselijke telers. Beide rassen reageren zeer goed op de warme, gematigde zomers die typisch zijn voor dit gebied. Deze warmte wordt versterkt door de Neusiedlersee, het grootste meer van Midden-Europa, waar op zomerse dagen de zon het grote waterlichaam opwarmt. Later op de avond komt deze opgeslagen warmte langzaam vrij, waardoor de druiven warm blijven als de thermometers dalen. Al deze warmte compenseert gedeeltelijk de lage temperaturen en sneeuw van de winter. Ook op deze zand- en kleibodems (die op sommige plaatsen vermengd zijn met puur grind en kalksteen) heeft dit bedrijf - opgericht door Paul Schuster, Dave Ferris en Simon Ecker - de beste expressie van deze witte wijnen gevonden. Deze worden biodynamisch en op minimalistische wijze in de kelder geproduceerd (waar ze niet erg gesteld zijn op interventie).
Zodra ze in de wijnmakerij arriveren, worden de druiven voor Peternell Risque Blanco uitgewerkt tot een rode wijn. De eerste stap is een maceratie vóór de gisting, zonder ontsteling, die 3 dagen zal duren. In die dagen begint de spontane alcoholische gisting met inheemse gisten in roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de Peternell Risque Blanco geperst en overgebracht naar roestvrijstalen tanks waar hij bijna een jaar zal rijpen. Gedurende deze tijd krijgt Peternell Risque Blanco ook de tijd om malolactische gisting te ondergaan. Een witte wijn die zich kan meten met de beste rode wijnen uit de streek.