Virna Barolo Cannubi Boschis
2014
Rode wijn Gerijpt in hout. 18 maanden in foudres.
Virna Barolo Cannubi Boschis 2014 is een geconcentreerde rode wijn. Het aroma is krachtig, met accenten van rode vruchten. De smaakbeleving is vol en warm, met harmonieuze, stevige, fijngevoelige en afgeronde tannines. De afdronk is kruidig en levendig.
Fruitig |
|
Pittig | |
Jong |
|
Vat | |
Licht |
|
Lichaam |
Over Virna Barolo Cannubi Boschis
Maar één Italiaans wijnhuis heeft de eer de naam te dragen van de eerste afgestudeerde vrouw in oenologie en zij heeft nu de teugels van het familiebedrijf overgenomen. Alleen Virna Borgogno kent dit voorrecht in Italië.
De naam van dit wijnhuis - gelegen in het noorden van Italië, in de D.O.C.G. Barolo, in de Piemontese regio Langhe (tussen de Alpen en de Apennijnen van de Italiaanse Rivièra) - is onlosmakelijk verbonden met de achternaam Borgogno, een van de historische namen van dit gebied, na vier eeuwen nog steeds verbonden met het land dankzij Virna en Ivana. Deze twee zussen zijn verantwoordelijk voor het voortzetten van de traditie van hun vader, Enrico, die het wijnhuis in 1950 oprichtte. Na de vernieuwing van het imago, met een nieuw logo om het huidige belang van de vrouwelijke rol in het wijnhuis te laten zien, blijven deze zussen zeer speciale wijnen produceren, zoals Virna Barolo Cannubi Boschis.
Virna Barolo Cannubi Boschis is een rode wijn van nebbiolo gemaakt in Cannubi Boschis, een van de bekendste en meest gewaardeerde wijngaarden ter wereld, zowel om het microklimaat als om de verscheidenheid van bodems (fijn zand en witte mergel). Sommigen beweren zelfs dat het een magische plek is. Dit gebied wordt beschouwd als een van de oudste cru's van Italië, waar een reeks zeer bijzondere factoren samenkomen om de kwaliteit van de druiven en de wijnen te garanderen. De nebbiolo wijnstokken liggen op het zuidoosten en groeien op 250 meter hoogte.
Zoals bij alles is het eerste vereiste voor een goede wijn een goede grondstof. In het geval van Virna Borgogno hebben zie die eerste stap voor elkaar. De volgende stap is de vinificatie in de wijnmakerij, waar de druiven worden ontsteeld en gekneusd. Na de alcoholische gisting volgt een maceratie van ongeveer 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur tussen 29 en 31°C, waarbij alle kleur en tannines worden geëxtraheerd. Dit wordt gebruikt om de wijn voor te bereiden voor een rijping van 18 maanden in Franse eiken vaten, gevolgd door een verdere periode in roestvrijstalen tanks (voor het bottelen) en 6 maanden horizontaal in de fles voor vrijgave.
2018 | Geconcentreerd en elegant. Virna Barolo Cannubi Boschis 2018 is een complexe wijn, een van de meest van dit wijnhuis. Wilde bessen, zwarte bessen, kruiden en zoethout verschijnen in de neus. Het gehemelte is zijdezacht en fijn, zeer delicaat en subtiel. Enorm eigen. |
|
2014 | Virna Barolo Cannubi Boschis 2014 is een geconcentreerde rode wijn. Het aroma is krachtig, met accenten van rode vruchten. De smaakbeleving is vol en warm, met harmonieuze, stevige, fijngevoelige en afgeronde tannines. De afdronk is kruidig en levendig. |
2018 |
94+
Parker
|
|||||
2014 |
93
Parker
|
93
Suckling
|