Peter Wagner Oberrotweil Spätburgunder Alte Reben
Rode wijn Gerijpt in hout Respectvolle landbouw. 16 mes en fudres.
Fruitig |
|
Pittig | |
Jong |
|
Vat | |
Licht |
|
Lichaam |
Over Peter Wagner Oberrotweil Spätburgunder Alte Reben
Bekend is de parabel van de verloren zoon die berouwvol terugkeert naar het huis van zijn vader met lege handen. Echter, toen Peter Wagner terugkeerde naar huis om zich in te zetten voor het familieproject, begon hij niet vanaf nul. Integendeel, hij had jarenlang ervaring opgedaan door te studeren in Geisenheim (Duitsland), in Sonoma (Californië), Nieuw-Zeeland en door zes jaar lang hoofdwijnmaker te zijn op het beroemde domein Franz Keller. Met al deze kennis begon hij in 2017 een nieuw hoofdstuk met de hulp van zijn vader en broer, volgens het Bourgondische model. Zuivere en fijn vervaardigde wijnen die, hoewel jong, aantrekkelijk zijn en een lang leven beloven.
Wat deze onverschrokken wijnmaker in Baden (Duitsland) echter echt onderscheidt, is zijn liefde voor pinot noir (Spätburgunder in het Duits). Wijnen zoals deze Peter Wagner Oberrotweil Spätburgunder Alte Reben, een pinot noir van oude wijnstokken (‘Alte Reben’), getuigen daarvan. Stokken van 40 jaar oud, geplant op vulkanische bodems, worden biologisch behandeld om maximale zuiverheid te behouden en met de hand geoogst, waarbij de beste trossen worden geselecteerd. In de kelder fermenteren de druiven met inheemse gisten in roestvrijstalen tanks, waar ze ongeveer 16 maanden op hun lie blijven. Tegelijkertijd rijpt een klein deel van de wijn in gebruikte foeders.
Gegeven dat hij door de prestigieuze Duitse wijngids 'Eichelmann' is erkend als een van de grote beloften in zijn land, is Peter Wagner de verloren zoon van de Spätburgunder geworden. Zijn wijn van oude wijnstokken, Peter Wagner Oberrotweil Spätburgunder Alte Reben, toont dit aan met elegantie, finesse en complexiteit.
2020 | Peter Wagner Oberrotweil Spätburgunder Alte Reben 2020 is een fruitige en enigszins jonge rode wijn. In de neus vallen aroma's van verse kersen, bosgrond, een vleugje turf en een lichte hint van leer op. In de mond presenteert hij zich verfijnd en elegant, met een goed uitgebalanceerde zuurgraad en zachte tannines. Zijn vloeiende en lichte profiel maakt hem zeer aangenaam om te drinken, zonder zwaar te zijn. |