Taanug Cabernet Merlot Crianza 2021
D.O. Penedès (Catalonië)
- Nieuw
You are not logged.
Please, log in to use the favorites feature
Gratis verzending en een gratis kurkentrekker bij eerste bestellingen van meer dan 69€ code WELKOM
Wijn
|
||
Type druif
Wijn
Uitwerking
Wijn
|
Mousserende wijn
|
||
Productiegebied
Mousserende wijn
Scores
Mousserende wijn
Suikerniveau
Mousserende wijn
Meer ontdekken
Mousserende wijn
|
Geschikt voor een kosher dieet
Eisen om een wijn als kosjer te kwalificeren
.Er zijn een aantal eisen waaraan alle kosjere wijn moet voldoen:
De wijngaarden waarvan de druiven worden gevinifieerd, moeten ten minste 4 jaar oud zijn.
De druiven moeten met de hand worden geoogst.
In de wijngaard mogen geen biologische meststoffen worden gebruikt of mag ten minste twee maanden voor de oogst geen biologische bemesting hebben plaatsgevonden.
De omstandigheden van reinheid en hygiëne van de wijnmakerij moeten maximaal zijn.
De toevoeging van oenologische producten aan de wijn is niet toegestaan: noch commerciële gisten, noch melkzuurbacteriën, noch enzymen.
De klaring van de wijn mag alleen gebeuren met bentoniet of eierdooiers van witte schaal. Deze producten moeten echter vóór gebruik door een rabbijn worden gekeurd.
Alleen nieuwe flessen mogen worden gebruikt.
Om de zeven jaar worden de percelen niet geoogst, zodat de grond kan regenereren.
-1% van de winst uit de verkoop van de wijn moet aan een goed doel worden geschonken.
Alleen joden die de sabbat respecteren en volgelingen van de joodse wet mogen wijn maken, dus zij zijn de enigen die tijdens het wijnbereidingsproces fysiek en visueel in contact mogen komen met de wijn.
Kosjere wijnsoorten
Er zijn twee soorten kosjere wijn die zich onderscheiden door de verschillende praktijken die bij de bereiding ervan zijn gevolgd:
-Mevushal: wordt gebruikt om koosjere wijn aan te duiden die isgekookt of gepasteuriseerd om zijn koosjere essentie te behouden. Zodat, in het geval dat het wordt gebruikt door iemand die geen deel uitmaakt van de Joodse gemeenschap, het zijn essentie behoudt en nog steeds geschikt is voor Joodse consumptie.
-No Mevushal: de hoogste kwaliteit, het kosjere bij uitstek, dat alleen geserveerd kan worden door mensen die zich aan de regels van kashrut houden. Het is de eigenlijke feestdag Pesach, het Joodse Pasen.
Kosjere wijn kan worden gecertificeerd door een certificeringsorganisatie, een rabbinaal orgaan, de Orthodoxe Unie of een Beth Din, een joodse religieuze rechtbank.
Enkele wijnmakerijen die koosjere wijn maken
Celler de Capçanes: in de DO Montsant is de coöperatie Capçanes een pionier op het gebied van de productie van kosjere wijnen. Zij worden gemaakt volgens de Joodse wet onder toezicht van het Rabbinaat van de Orthodoxe Unie van de Verenigde Staten en de Londense Federatie van Kaixrut, in samenwerking met plaatselijke rabbijnen van Chabad Lubavitch van Barcelona.
Pinord: is een familiewijnhuis gelegen in de Pendès en Priorat met 150 jaar geschiedenis. Het werkt op biologische wijze en produceert ambachtelijke wijnen en mousserende wijnen volgens de traditionele methode.
Elvi Wines: is een familiebedrijf dat natuurlijke en koosjere kwaliteitswijnen en cava's produceert en verkoopt in verschillende oorsprongsbenamingen, waarbij wordt getracht uitdrukking te geven aan elk van de terroirs waar hun project is gevestigd. Onder de DO's die werken vinden we Rioja, Ribera de Júcar, La Mancha, Montsant en Priorat en Alella.
.
Kosjere wijnen zijn gegarandeerd bereid volgens de criteria die door de Tora zijn vastgesteld om de maximale kwaliteit te vinden. Dit maakt ze tot bijzondere wijnen die het waard zijn om te kennen.
.
Actieve filters
D.O. Penedès (Catalonië)
D.O. Alella (Catalonië)
D.O.Ca. Rioja (La Rioja)
D.O.Ca. Rioja (La Rioja)