



Terrers is een van de karakteristieke mousserende wijnen van de familie Recaredo Dit is een Corpinnat Brut Nature van lange rijping gemaakt van een mozaïek van percelen in de Penedès geteeld biologisch en biodynamisch gecertificeerd. De wijnmakerij Recaredo, met een geschiedenis van bijna een eeuw, is gevestigd in Sant Sadurní d`Anoia (Barcelona).
De Corpinnat van Recaredo zijn in wezen gastronomisch, met een stijl die wordt bepaald door elegantie en subtiliteit die de meest veeleisende critici van eten en wijn heeft geboeid: van The New York Times, via de prestigieuze La Revue van Vin de France, de krant Le Monde of de invloedrijke Amerikaanse tijdschriften Forbes of Robert Parker's The Wine Advocate.
De familie Recaredo werkt uitsluitend met eigen, niet-geïrrigeerde wijngaarden, met een vaste verbintenis om de biodiversiteit en het evenwicht in het ecosysteem te bewaren, waardoor zij pioniers zijn geworden in de biodynamische certificering, een stap verder dan ecologie.
Een ander principe is het werken met lange rijping en in Brut Nature, dat wil zeggen zonder enige dossage of toegevoegde suiker bij het bottelen. Een stijl van mousserende kwaliteitswijn gemaakt volgens de traditionele methode.
Recaredo werkt sinds 2014 alleen nog met historische variëteiten van Penedès. In het geval van Terrers bestaat de blend uit de rassen Xarelo, Macabeo en Parellada die altijd met de hand worden geoogst onder strikte controle van de kwaliteit van de tros van de wijngaard. Sommige jaargangen bevatten de Monastrell-variëteit die in wit is gevinifieerd.
Een deel van de basiswijn van de Recaredo Terrers Brut Nature wordt licht gerijpt in eikenhouten vaten. De tweede gisting op fles wordt altijd uitgevoerd met natuurlijke kurk, een kenmerk van het huis Recaredo voor de lange rijping van absoluut al zijn wijnen. Recaredo Terrers rijpt tussen de 35 en 45 maanden in de fles.
Deze mousserende wijn wordt handmatig aan het bureau geklaard en het degorgeren gebeurt met de hand zonder de hals van de fles te bevriezen, in een oefening van ambachtelijk meesterschap.
We raden aan om Recaredo Terrers te serveren in een wijnglas met een brede basis.
A pale yellow color with golden sparkles.
On the nose appear greedy notes of white fruit, some pastries, with hints of smoky, citrus and a background of nuts.
Corpinnat
(Catalonië)